Over Kim & Kiki

Kim

“Als klein meisje riep ik al dat ik kapper wilde worden. Ik denk dat ik 4 was toen ik besloot dat er geen leuker beroep kon zijn. Heel even heb ik getwijfeld toen mijn vriendinnen allemaal voor een opleiding in de zorg kozen. Als puber wil je natuurlijk bij de groep horen. Maar ik ben toch vol voor het kappersvak gegaan en heb er nooit spijt van gehad.

Na de opleiding werd het pas echt leuk. In de praktijk leer je toch het meest, als je met echte klanten werkt. Eerst werkte ik in een vrij grote salon, waar ik super veel ervaring opdeed. In 2013 opende ik mijn eigen zaak. Ik was toe aan de vrijheid van het ondernemen. Ik wilde meer de tijd kunnen nemen voor mijn klanten, zelf kiezen met welke producten ik werk en hoe ik mijn salon inricht. Met Haarstudio Innova is mijn wens echt in vervulling gegaan.

Ik kan veel creativiteit kwijt in het knippen en kleuren van haar en in de omgang met onze klanten. Iemand overtuigen om toch eens een beetje af te wijken van de ‘veilige’ kleur die ze altijd kiest en dan haar verwachtingen overtreffen, dat is toch prachtig? Op mooie krullen ben ik stiekem een beetje jaloers. Het knippen en verzorgen van krullen is een vak apart en ik maakte er mijn specialiteit van. Ik houd ervan mensen een totale metamorfose te geven. Mensen mooier maken, ze een kapsel geven dat echt bij ze past en ze met meer zelfvertrouwen de zaak uit zien lopen, daar word ik blij van.

In 2016 kon ik versterking gebruiken. Mijn vaste klanten bleven klant en er kwamen steeds meer klanten bij. De tante van Kiki was één van die klanten. Ze vertelde dat haar nichtje een stageplek zocht. Kiki en ik hadden meteen een klik en ze is nooit meer weggegaan. Ze houdt net als ik van het kleinschalige en persoonlijke karakter van Innova. We stellen allebei hoge eisen aan onszelf, hebben een perfectionistisch kantje. We zijn goed op elkaar ingespeeld en hebben dezelfde liefde voor ons vak.”


Kiki

“Ik wist altijd al dat ik kapper wilde worden. Als kind deed ik al de haren van mijn vriendinnen, van mezelf en van mijn poppen. Ik vond het heel leuk om vlechten te maken, haar op te steken en dat soort dingen. Op mijn middelbare school, het Graaf Huyn College, mocht je al direct een richting kiezen. Het was geen verrassing dat ik voor uiterlijke verzorging koos.

Op mijn vijftiende begon ik als zaterdaghulp in een grote kapsalon. Ik leerde er veel en mocht er veel doen, maar de zaak was niets voor mij. Het was er altijd druk en een soort lopende band werk. Als iemand binnenkwam, vroeg één van de kapsters ‘zelfde als vorige keer?’ en dat gebeurde dan meestal ook. Er werd maar weinig nieuws geprobeerd.

Toen ik dankzij mijn tante stage ging lopen bij Haarstudio Innova merkte ik dat het ook anders kon. Kim neemt de tijd voor haar klanten. Ze vraagt niet ‘zelfde als vorige keer?’ maar ‘wat gaan we doen?’ of ‘wat wil je?’ en ze denkt ook echt mee. Ze stelt andere dingen voor, laat verschillende kleuren en kapsels zien en gaat niet voor wat het makkelijkst is. Zo zit ik zelf ook in elkaar, daarom passen we zo goed bij elkaar. Het leukste aan ons vak is dat we klanten heel anders naar buiten laten gaan dan dat ze binnenkwamen. Zelfverzekerd, blij, ontspannen en als de mooiste versie van zichzelf.”